Direktlänk till inlägg 10 juli 2008

"Varför ligger inte EU's högkvarter i typ Japan?"

Av Olle - 10 juli 2008 15:35

Tänkte att det kunde vara dags att skriva lite om FRA lagen. Varför jag vill skriva om det vet jag egentligen inte. Hela svenska befolkningen (förutom regeringen) tycker ju precis likadant som mig.


Vad gör FRA lagen då?

Kort och gott gör den att all kabelburen information avlyssnas.

Nu påstår regeringen att det bara är kommunikation som sker över gränsen som avlyssnas. Detta kanske är sant men då ska man också veta att även om du ringer eller skickar sms inom landet så går det ändå först utanför gränsen.


Sedan påstår de att de bara avlyssnar via "filter", alltså vissa sökord. Jag vill få det förklarat för mig hur detta sökfilter ska fungera. Om jag pratar med en kompis i telefonen och säger "Fan va sjysta bomber hon hade", kommer jag då hamna i kontroll?


Sen vet jag inte hur terrorister säger och tänker, men skulle jag få för mig att bomba riksdagen så skulle jag inte skriva ett sms till alla mina kompisar: "Vi ska bomba riksdagen klockan 10 på måndag, vi samlas en timme tidigare på oleary´s. Be there!" Ja, ni förstår vad jag menar.


Satt även och tittade på debatten de hade innan röstningen genomfördes. Där hörde jag en väldigt intressant sak, kommer dock inte ihåg vem eller vilket parti han tillhörde. Så här sa han iallafall.


"Om någon säljer knark för eget bruk, så fastnar inte den personen i kontrollen, men om någon säljer knark för att sponsra en terroristorganisation så fastnar den personen i kontrollen"


Varför? Kan vi sätta dit knarklangarna så lätt, varför gör vi inte det? Vad skulle hända ifall det skulle bli ett missförstånd? Polisen hittar 400kg heroin hos en snubbe på söder, -"Jaha, du ska bara sälja för privat bruk, ursäkta att vi störde, ha en trevlig dag!"


Sen skulle jag vilja veta vad det är för "yttre hot" vi ska skydda oss emot. Har det någon gång kommit ett kärnvapenhot från terrorister? Och varför har vi isåfall inte fått reda på det?


Nej, den här lagen är ett seriöst hot mot demokratin. Att ständigt vara avslyssnad trots att man inte är misstänkt för något brott håller inte. Det känns som att man lever i en dålig sci/fi rulle där staten har tagit total kontroll över sina medborgare.


Vill ni veta mer så gå in på http://www.stoppafralagen.nu


Nåväl, nu vet min ståndpunkt. Samma som er.



Det är få filmer man kan garva så länge åt:








 
 
Stefan Sauk

Stefan Sauk

10 juli 2008 17:21

"Polisen hittar 400kg heroin hos en snubbe på söder, -"Jaha, du ska bara sälja för privat bruk, ursäkta att vi störde, ha en trevlig dag!""

Hehe, så kan man ju ändå inte säga. Även om det är sitt eget begrepp dom faller på. Hur ska dom veta innan vad pengarna från knarkaffärerna hamnar liksom? Det kan nog inget "filter" i världen luska ut. Och gör dom ett tillslag är det som du säger, en omöjlighet att släppa det även om det skulle visa sig att knarkhandlaren inte har någon som helst terroristkoppling. Och därmed har lagen missbrukats. Och det är ju sånt här som kommer hända. Även om "dom" säger att det inte kommer göra det. (nu säger jag ju iofs precis det du menade men ^^)

http://botvind.bloggagratis.se

 
Bullis

Bullis

10 juli 2008 17:53

Roligast är ju endå KD som nedgraderar det svenska försvaret med motveringen. "Det finns inga yttre hot mot Sverige just nu" för att sedan rösta igenom FRA-lagen. :D

http://robinu.blogg.se

 
Björn "pinky" Sjöblad

Björn "pinky" Sjöblad

10 juli 2008 21:25

Jo, men jag sa det så att man förstod det bättre, även om det blev lite längre ;)

http://botvind.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olle - 8 april 2010 17:41

Tjo Hej och Hallå! En nystart på bloggen vankas! Varför vet jag faktiskt inte. Kan ha något att göra med den nya Pizza boken jag köpt "den enda bok med pizzor och tunnbröd du behöver". Sjuk bok! Hursomhelst! Eftersom jag tänkte börja blogga ig...

Av Olle - 5 oktober 2009 18:42

Lång tid har gott! Tänkte bara uppdatera er lite om vad som händer när en pojke från Sundsvall flyttar till Luleå och börjar studera.   Man lär sig ganska snart att man inte orkar diska efter varje maträtt. Och diskar man inte så städar man per a...

Av Olle - 8 september 2009 21:44

Hello! Nu när jag har flyttat in på riktigt kanske jag kan ta tag i bloggandet också! Nu antar jag att ni förstår vad jag menar med flytt. För hur konstigt vore det inte om nån jag inte kände läste min blogg. Skulle någon mot förmodan inte veta v...

Av Olle - 4 maj 2009 02:54

Älskar när tidningsskribenter läser igenom sina artiklar innan de publiceras.    "Man nära köra över pappa med barnvagn" Skribentens far måste fått en chock när barnvagnen kom mot honom...   "Glassplitter över hela parkeringsplatsen och dessutom låg...

Av Olle - 24 april 2009 00:25

Som alla vet så är jag för ett fritt internet. Ett internet där man ska slippa vara rädd för att bli granskad av FRA eller skuldsatt av IPRED. Som tur är så är jag ingen terrorist och dessutom har T3 (min bredbandsleverantör) valt sida och sparar int...

Ovido - Quiz & Flashcards